lauantai 31. maaliskuuta 2012

Ahven"kukko"

                                      Mitä ahvenesta??
No niin kevään ahven aika alkaa olla huipussaa!

No tässä  tälläinen helppo kalakukko ilman suurempaa tuskailua.


Tarvitaan:
Alumiinivuokia
Ruisleipää
Ruisjauhoja
Suolaa
Pippuria
Kalaa
Sian kylkeä
Voita
Uuni
ja syvä uunipelti vesi haudetta varten

Voitele vuoka
Fileeraa ahvenet ruodottomaksi
Viipaloi kylki tai pekoni
Leikkkaa ruisleivästä vuokien pohjaan pala joka peittää pohjan. Imee rasvan ja ylimääräisen kosteuden!
Tee vedestä ruisjauhoista ja suolasta taikina kanttta varten!
Voitele vuoka, laita leipä pohjalle, lado kala kerros, suola  pippuri ja sen jälkeen kerros läskiä suola ja pippuri jne kunnes vuoka on lähes täynnä.
Ota taikina ja tee kansi siitä vuoan päälle sopivan paksu ettei hajoa paistettaessa!
Laita kalakukot  uuni pellille tms. missä on vettä noin 2 cm ja laita uuniin noin 120 astetta. Anna olla kaikessa rauhassa noin 2 tuntia , mutta muista voidella välillä kuorta niin se saa kivan värin ja maun!
 Laita tarjolle voin palan kanssa niin johan on helppo herkku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti