tiistai 7. elokuuta 2012

Rapu täplärapu


Nyt kun syksy saapuu maat ja vedet avaavat aarrearkkunsa on aika taas aktivoitua bloginkin suhteen!

Eli sesongin herkku rapu, tuo kummajainen jonka evoluutio on jalostanut keskuuteemme. Onko se kaunis noh ainakin keitettynä nätin punainen!

Rapuja tuoreita löytyy meidän vesistä jokirapuna ja täplärapuna. Sinänsä sääli että rutton on tuhonnut melko huolellisesti jokirapukannat , mutta onneksi niitäkin vielä on saannista muutamasta HUIPPU salaisesta paikasta ja hyvä niin!

Tämän kerran kokkaus lähti pienestä uhoamisesta ystävälleni kalakaveri/kirjailia  Laineelle Tuotekuvaja hänen rouvalleen, että ravusta voi saada erilaista ja jopa outoa jos vain päästää hullunmielikuvituksen vapauteen.

Täpläravunperää Prosciuttoa ja Viherherukkaa!
Tarvikkeet:
Rapuja
Prosciuttoa
Suolaa 
Vettä
Kruunutilliä
Sokeria
Herukanlehtiä
Viherherukkaa
Valkoviinietikkaa
Öljyä

1: Rapujen keittäminen
-runsaasti vettä kiehumaan
-lisää kiehuvaan veteen suola sokeri tilli
-huuhtele ravut
-laita kiehuvaan veteen ja keitä noin  8 min tai kunnes kuoren ja pyrstön väliin tulee rako
-jäähdytä ravut liemineen pikaisesti ja anna maustua liemessään yön yli jääkaapissa

 2:Siirappi
-viherherukka
-sokeria
-valkoviinietikka ja riisiviinietikaa
-öljyä
-tee tehosekottimella tai vastaavalla hyvä emulsio ja anna sen jäähtyä jääkaapissa muutama tunti

Yksinkertainen kaunista??
3. Esillepano
-kuori ravut kuorista saa hyvän liemen
-ota prosciuttoa siivu pyöritä se kahden ravunperän ympäri ja paina tikku läpi
-lautaselle pikkuusen siirappia ja koristeeksi herukanlehti ja pala paahtoleipää jolla voi loput sooosit sitten laittaa ääntäkohti. Ja eikun syömään!
Ja kyytipojaksi vaikkapa Mallaskosken Kuohun kristallivehnää sopiva kirpeä ja kirkas vehnäolut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti